- 21. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set962
Årets nytårsmenu bestod af en Gateau Marcel med vaniljeis, hindbærespuma (hindbærskum), isomalt-knas og en havtornssauce.
Is er egentlig vældig nemt at lave. Kunsten er efter min mening punktet, hvor man varmer cremen op den sidste gang. Her skal du være ekstra opmærksom og røre i iscremen. Og med en dejskraber. Jeg så Morten Heiberg lave iscremen med en dejskraber, da blandingen endelig ikke må sætte sig fast i bunden og derved få for meget varme. Dejskraberen kommer ud i hjørnerne af gryden – hvis du forstod sådan en lille en
Kan man lave denne i madkundskab? Tja, men en ismaskine vil være at foretrække. Og dem er der ikke mange skoler, som der har råd til. Men det kan være et lille vente projekt til den næste undervisningsgang. Her kunne man så lave pandekager eller vafler.
Vaniljegelato
Christian SvaneVærktøj
- 1 ismaskine
Ingredienser
- 3 dl fløde
- 3 dl sødmælk
- 1 vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
- 100 g sukker
- 4 pasteuriseret æggeblommer
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv.
- Kog vaniljestangen op sammen med mælk og fløde. Lad det stå og køle lidt af.
- Lav en æggesnaps, hvor du blander de pasteuriserede æggeblommer med sukker. Pisk det luftigt.
- Lad mælke- og flødeblandingen køle lidt af.
- Den lune mælkeblanding piskes i skålen med æggeblandingen lidt ad gangen.
- Frem med en dejskraber! Tænd for blusset igen, men kun på middelvarme. Blandingen må endelig ikke sætte sig fast i bunden og ikke få for meget varme. Derfor bruger jeg altid en dejskraber, da den kan komme ud i hjørnerne af gryden – hvis du forstod sådan en lille en:-)
- Under konstant omrøring med dejskraberen, lunes mælkeblandingen nu op igen til der dannes en tyk creme.
- Tag vaniljestangen op.
- Lad cremen afkøle lidt inden den hældes i en ismaskine og røres.
Tip til opskriften
Velbekomme.